Array

Мисија и цел

Во време на брз технолошки развој, глобализација, информатичка револуција и реформи во образовнието, се трудиме, подготвени да го дочекаме, прифаќајќи ги промените и новонастанатите услови како предизвик, борејќи се за својата позиција и афирмација со постигнување на нови применливи знаења, квалитет, иновативност и искористување на сите внатрешни потенцијали на училиштето.

 

Home e-spisanija
Информатика
Прикажи # 
# Веб врска Кликови
1   Link   Едубунту
Видео презентација на македонски јазик за оперативниот систем Едубунту
605
2   Link   Работна околина на Едубунту
Видео презентација на македонски јазик за работната околина на оперативниот систем Едубунту
575
3   Link   Мултимедија
Видео презентација на македонски јазик за Мултимедија и мултимедијални датотеки
595
4   Link   Mozilla Firefox
Видео презентација на македонски јазик за еден од најпознатите и најмногу користени интернет прелистувачи Mozilla Firefox
599
5   Link   Open Office Writer Дел 1
Видео презентација на македонски јазик за канцелариската алатка за едитирање на текст Open Office Writer
587
6   Link   Open Office Writer Дел 2
Видео презентација на македонски јазик за канцелариската алатка за едитирање на текст Open Office Writer
597
7   Link   Open Office Writer Дел 3
Видео презентација на македонски јазик за канцелариската алатка за едитирање на текст Open Office Writer
592
8   Link   Open Office Calc Дел 1
Видео презентација на македонски јазик за канцелариската алатка за уредување на табели Open Office Calc
603
9   Link   Open Office Calc Дел 2
Видео презентација на македонски јазик за канцелариската алатка за уредување на табели Open Office Calc
604
10   Link   Open Office Calc Дел 3
Видео презентација на македонски јазик за канцелариската алатка за уредување на табели Open Office Calc
595
11   Link   Open Office Impress Дел 1
Видео презентација на македонски јазик за канцелариската алатка за изработка на презентации Open Office Impress
584
12   Link   Open Office Impress Дел 2
Видео презентација на македонски јазик за канцелариската алатка за изработка на презентации Open Office Impress
606
13   Link   Open Office Base
Видео презентација на македонски јазик за канцелариската алатка за изработка на бази на податоци Open Office Base
625
14   Link   ГИМП
Програма за векторка графика, алтернатива на Photoshop. Се користи за уредување на слики и изработка на анимации
622
15   Link   Бази на податоци
1.ОСНОВНИ ПОИМИ
2.КРЕИРАЊЕ РЕЛАЦИСКА БАЗА НА ПОДАТОЦИ
3.КРЕИРАЊЕ ТАБЕЛИ ВО БАЗАТА НА ПОДАТОЦИ
4.КРЕИРАЊЕ И РАБОТА СО ФОРМИ
5.БАРАЊЕ ИЛИ ПРАШАЊЕ ИЛИ ПРАШАЛНИК
6.КРЕИРАЊЕ ИЗВЕШТАЈ
616
16   Link   Мендо
Систем за натпревари по информатика + Материјали за учење на програмирање
766
17   Link   GIMP апликација за растерска графика
Апликацијата за работа и уредување на слики ГИМП (GNU Image Manipulation Program) претставува моќна алатка за уредување на слики. Оваа апликација во голема мерка може да ги замени и најпознатите сродни програми. ГИМП се користи на сите оперативни и системи и истиот е бесплатен за преземање. Во ова упатство опфатени се неколку станрадни објаснувања за ГИМП, како и некои кратки вежби како работа со слоеви, брза маска, градинет и сл., со кои се изучуваат можностите на апликацијата.
520
18   Link   Функции во С++
Реализацијата на функциските подалгоритми во програмските јазици се врши со функциски потпрограми. Функциски потпрограми се нарекуваат накратко функции. Во овој материјал опфатено е кратко објаснување на функциите, видови на функции и нивна дефиниција и декларација во С++. Сето ова може да го анализираме преку соодветни решени примери на задачи каде што се употребени кориснички и вградени функции.
580

Систем за е-учење

Банер

iOERc.mk

Банер

DIGITeachEUrope

Банер

Отворени едукативни ресурси

Огласна табла

Банер

Информации за Државна матура

Банер

Времетраење на часовите

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер