Array

Мисија и цел

Во време на брз технолошки развој, глобализација, информатичка револуција и реформи во образовнието, се трудиме, подготвени да го дочекаме, прифаќајќи ги промените и новонастанатите услови како предизвик, борејќи се за својата позиција и афирмација со постигнување на нови применливи знаења, квалитет, иновативност и искористување на сите внатрешни потенцијали на училиштето.

 

Home
Отворени едукативни ресурси
Веб врски

Отворени едукативни ресурси се креирани како дел од проектот: Интегрирање на електронското учење во училниците" (Integrating E-Learning and Open Educational Resources into Classroom“- iOERc) кој што го реализира Гимназија „Добри Даскалов“ со уште пет партнери од Македонија, Бугарија и Шведска.

Повеќе детали за проектот можете да најдете на следниот линк

 

Прикажи # 
# Веб врска Кликови
1   Link   EduVideos | Едукативни видеа
Агрегатор на едукативни содржини за учениците во основните и средните училишта.
1338
2   Link   Е-учебници
Порталот претставува дигитална библиотека за чување, пребарување и разгледување на електронски учебници наменети пред сe за ученици во основно и средно образование, но и за нивните наставници и родители.
1266

Систем за е-учење

Банер

iOERc.mk

Банер

DIGITeachEUrope

Банер

Отворени едукативни ресурси

Огласна табла

Банер

Информации за Државна матура

Банер

Времетраење на часовите

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер