Array

Мисија и цел

Знаењето е едно од ретките нешта што можат да се даваат и да се примаат безгранично. Мисијата на сите наставници е несебично да го делат знаењето на сите ученици што сакаат да го усвојат и да го примат. Наша цел е да ги мотивираме учениците како да учат, со креативни методи и техники коишто постојано ги усовршуваме, со најновите средства на информатичката технологија, што постојано ги обновуваме. Знаењето го создаваме, го пренесуваме и го имплементираме кај сите наши ученици.

Home Настава iOERc.mk - Erasmus+
iOERc Erasmus+ PDF Печати Е-пошта

Назив на проектот: Интегрирање на електронското учење во училниците

"Integrating E-Learning and Open Educational Resources into Classroom“- iOERc

 

ioerc-partners

Erasmus+ проект од Клучна акција 2 - Соработка за иновација и размена на добри практики 

 

Времетраење на проектот: 01.09.2015 - 01.09.2017

Координатор на проектот: доц д-р Зоран Здравев, доцент при Универзитет „Гоце Делчев“ Штип

Партнери:

- СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ Кавадарци

Невенка Поп-Ангелова - Директор, локален координатор  и

м-р Зоран Милевски - проф по информатика, асистент на локален координатор

- Технички универзитет од Софија,

- СГГУГС „Здравко Цветковски" од Скопје,

- Втора јазична гимназија „Томас Џеферсон“ од Софија, Бугарија и

- Гимназија „Курт Николин" од Финспанг, Шведска

 

Официјален веб сајт на проектот е ioerc.mk

Целта на проектот е да се зголеми капацитетот и знаењето на вработените во средните училишта во користењето на информатичките технологии во наставата, преку примена на електронското учење и креирање на дигитални содржини во форма на онлајн отворени образовни ресурси. Повеќе за проектот може да прочитате на следниот линк.

 

Предвидени работилници и координативни состаноци:

1. Kick-off Meeting

период: 17 септември 2015

место на одржување: Универзитет „Гоце Делчев“ - Штип

2. First workshop

период: 30 ноември 2015 - 4 декември 2015

место на одржување: Технички универзитет - Софија, Бугарија

3. Second coordinating meeting

период: 4-6 февруари 2016

место на одржување: Втора јазична гимназија „Томас Џеферсон“ -  Софија, Бугарија

4. Second workshop

период: 14-19 март 2016

место на одржување: Гимназија „Курт Николин" - Финспанг, Шведска

5. Third coordinating meeting

период: 29-30 август 2016

место на одржување: Гимназија „Курт Николин" - Финспанг, Шведска

6. Third workshop

период: 5-10 септември 2016

место на одржување: Универзитет „Гоце Делчев“ - Штип

7. Fourth workshop

период: 17-22 октомври 2016

место на одржување: Втора јазична гимназија „Томас Џеферсон“ -  Софија, Бугарија

Прочитај повеќе за предвидените работилници и координативни состаноци.

DSC 0092

Галерија од реализираните работилници.

Медиумска покриеност на проектот.

 

 iOERc BANER 85X200

Целта е да се зголеми знаењето на вработените во средните училишта во користењето на информатичките технологии во наставата, преку примена на електронското учење и креирање на дигитални содржини во форма на онлајн отворени образовни ресурси. - See more at: http://www.dobridaskalov.edu.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=517%3A2015-09-22-17-48-56&catid=1%3Alatest-news&Itemid=85&lang=mk#sthash.AI5zkSXB.dpuf

Архива на настани од веб сајтот на гимназијата поврзани со проектот:

  • Електронско учење во училниците - Erasmus+ проект на гимназијата линк
  • Започна реализацијата на Еразмус+ проектот Електронско учење во училниците со прва работилница во Софија – Р. Бугарија линк
  • Убаво е кога успешната соработка продолжува со нови идеи и проекти линк
  • Презентација за реализираните работилници од програмата Erasmus+ линк
  • Трета работилница од проектот Интегрирање на електронското учење во училниците линк
  • Презентација за реализираната трета работилница од проектот iOERc од програмата Erasmus+ линк
  • Реализиран завршен настан од Erasmus+ проектот „Интегрирање на електронското учење во училниците“ линк
Интегрирање на електронското учење во училниците

 

 

Систем за е-учење

Банер

iOERc.mk

Банер

DIGITeachEUrope

Банер

Отворени едукативни ресурси

Огласна табла

Банер

Информации за Државна матура

Банер

Времетраење на часовите

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер