Array

Мисија и цел

Во време на брз технолошки развој, глобализација, информатичка револуција и реформи во образовнието, се трудиме, подготвени да го дочекаме, прифаќајќи ги промените и новонастанатите услови како предизвик, борејќи се за својата позиција и афирмација со постигнување на нови применливи знаења, квалитет, иновативност и искористување на сите внатрешни потенцијали на училиштето.

 

Home
Избрани учениците кои ќе патуваат во Троген PDF Печати Е-пошта
Ниво на корисникот: / 0
НајлошоНајдобро 
вторник, 19 февруари 2013 14:53

Во рамките на проектот „Имплементација на Конвенцијата на правата на детето во Македонија“ којшто две години се реализира во гимназијата, минатата недела на демократски начин беа избрани осумте ученици кои ќе патуваат на интеркултурна размена во Троген – Швајцарија.

Проектот го спроведува Коалицијата на младински организации СЕГА, а е финансиран од Детската Фондација Песталоци (Pestalozzi Children’s Foundation).

Размената ќе се реализира во периодот од 11.03.2013 година до 29.03.2013 година.

Како критериум за избор на учениците беше одличниот успех на учениците по сите наставни предмети и ученици без изостаноци. Право на учество и пријавување имаа учениците родени 1995 и 1996 година.

Беа избрани следните ученици: Радица Гркова од 2-2 клас, Љубица Стојанова од  2-4 клас, Радица Мешкова од 3-5 клас, Антоанета Окардова од 2-3 клас, Валерија Јованова од 2-7 клас, Емилија Славева од 3-3 клас, Сашко Јосифов од 3-7 клас и Цветанка Баштованова од 3-7 клас. Одговорен наставник на учениците ќе им биде проф. по англиски јазик Донка Лалкова. Заедно со нашите ученици, во Троген ќе патуваат и учениците од: Прилеп, Тетово, Дебар и Куманово.

Се надеваме дека учениците ќе се вратат полни со енергија и желба за постигнување подобри резултати. А, неизбежно е дека истите ќе се здобијат и со многу знаења, вештини, способности, права на децата, разбирање, почитување, свесност, одговорност и многу други позитивни одлики.        

На сите учесници им посакуваме пријатен престој во Швајцарија.

 

 

Креативно катче

Банер

Кажи нешто

Банер

Стани гимназијалец!!!

Банер


Кодекс за однесување на учениците

Банер

Флаер

Банер
Facebook Image

е-списанија

Youtube Channel
Wiki

Wikipedia

Go macedonian english german french italian

Систем за е-учење

Банер

iOERc.mk

Банер

DIGITeachEUrope

Банер

Отворени едукативни ресурси

Огласна табла

Банер

Информации за Државна матура

Банер

Времетраење на часовите

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер