Array

Мисија и цел

Во време на брз технолошки развој, глобализација, информатичка револуција и реформи во образовнието, се трудиме, подготвени да го дочекаме, прифаќајќи ги промените и новонастанатите услови како предизвик, борејќи се за својата позиција и афирмација со постигнување на нови применливи знаења, квалитет, иновативност и искористување на сите внатрешни потенцијали на училиштето.

 

Home
За Нас

General facts about Joomla!Добри Даскалов PDF Печати Е-пошта

ДОБРИ ДАСКАЛОВ
(1882-1912)

„НИЕ НЕ СЕ БОРИМЕ ЗА СЕБЕ,

ТУКУ ЗА СВОЈОТ НАРОД!“

 

Повеќе...
 
Историјат PDF Печати Е-пошта

Гимназиското образование во Кавадарци датира уште од 1897 година, кога Бугарската егзархија отвoра нижа гимназија застапена во два класа-први и втори. Во учебната 1907/08 година, гимназијата станува трикласна и како таква работи до 1913 година, кога е укината со влегувањето на српската окупаторска власт во Вардарскиот дел на Македонија.

Повеќе...
 
Гимназијата денес PDF Печати Е-пошта

Наставата во училиштето се одвива во една зграда на два спрата каде се изведува и теоретска и практична настава. Истата, се одржува во две смени, претпладневна и попладневна смена.

Повеќе...
 
Директор PDF Печати Е-пошта

Г-ѓа Невенка Поп-Ангелова

 
Вработени PDF Печати Е-пошта

 

 

 

 

 

 

- Актив по македонски јазик и литература

- Актив по странски јазици

- Актив по општествени науки

- Актив по природни науки

- Актив по математика и информатика

- Актив по спорт, музика, уметност и мир, заштита и толеранција

- Актив по економско-правни предмети

 
<< Почеток < Пред 1 2 Следно > Крај >>

Страница 1 од 2

Систем за е-учење

Банер

iOERc.mk

Банер

DIGITeachEUrope

Банер

Отворени едукативни ресурси

Огласна табла

Банер

Информации за Државна матура

Банер

Времетраење на часовите

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер